Güncel
Benim Kabem İnsandır!
Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı İzmir Şubesi’nin Karabağlar Belediyesi ile birlikte
düzenlediği ‘’Aşure Etkinliği’’ 15 Kasım Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arası Uzundere Cemevi bahçesinde yapılacaktır.
Aşık Gülabi, Ozan Turabi, Murat ve Özlem Sincer, Haydar Atasoy, Savaş Mercan ve Hüseyin Öztürk’ün eserlerini seslendireceği etkinlikte Hubyar Semah Ekibi, semah gösterisi yapacaktır.
Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Aşık Turabi Yılmaz, aynı akşam saat 20.00’de Muharrem Cemi’nin yapılacağını belirtti.
Tüm İzmirlileri etkinliğe davet eden Turabi Yılmaz, ‘’Aşure; birlik, dayanışma, paylaşma ve sevginin ifadesidir. Bolluk ve berekettir. İzmir’de bu duyguları geliştirmek, gönenç içinde kardeşçe yaşanır bir kent haline dönüştürmek görevimizdir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin belirttiği gibi, Bizim Kabemiz İnsandır. ’’ dedi.
Haber: Osman Gazi OKTAY - 08 Kasım 2014 - İzmir
- Ayrıntılar
- Kategori: Güncel
- 11 Ağustos 2017 tarihinde oluşturuldu