Güncel
Talat Pașa Komitesi Fransa Temsilciliği Kamuoyu Duyurusu!
Kamuoyunun dikkatine,
19 Nisan 2014 gūnū Tūrkiye Cumhuriyeti’nin Paris Turizm Ofisine Ermeni militanlarca yapılan saldırıyı șiddetle kınıyor; bu tūr ‘kıșkırtıcı’ davranıșlardan uzak durmalarını bekliyoruz.
Ermeni diasporası, Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi’nin kararı ūzerine, ‘Ermeni soykırımı yalanı’nı savunacak hukuksal temelden yoksun bırakılmıștır.
O nedenle seslerini duyurabilmek için, çok iyi bildikleri hukuk dıșı yolları yeniden uygulamaya bașlamıșlardır.
Bu konuda özellikle yurtdıșında yașayan yurttașlarımızı dikkatli olmaya ve bu tūr kıșkırtıcı eylemlerden etkilenmemeye çağırıyoruz.
Ancak özellikle Fransız yetkililerini de bu tūr eylemlere karșı önlem almaya çağırıyoruz.
Talat Pașa Komitesi olarak, tarihsel ve bilimsel olarak ‘Ermeni Soykırımı’nın tarihsel bir yalan olduğunu; bu yalanı bașta ABD olmak ūzere Fransa ve diğer tūm emperyalist devletlerin kendi çıkarları için kullandıklarını açığa çıkarmaya devam edeceğimizden kimsenin kușkusu olmamalıdır.
Bu tūr tarihsel ve bilimsel çabalarımızın Ermeni diasporasını çileden çıkaracağını beklemiyor değildik.
Hatta önūmūzdeki gūnlerde çok daha akıl ve hukukdıșı eylemlere yönelebileceklerini öngörmekteyiz.
Ancak tūm yurttașlarımızdan bu tūr akıl ve hukukdıșı eylemler karșısında soğukkanlı olmalarını, haklı olmaktan gelen gūvenle bu tūr çabaları boșa çıkarmalarını bekliyoruz.
Talat Pașa Komitesi Fransa Temsilciliği
Habip Hamza ERDEM - 20 Nisan 2014 - Paris
- Ayrıntılar
- Kategori: Güncel
- 11 Ağustos 2017 tarihinde oluşturuldu