orhan_cekic_maltepe_universitesi3_225

Akit Hedef Gösterdi, Rektör Orhan Çekiç Hakkında Soruşturma Başlattı!

Değerli Bilim İnsanı ve Aydın Orhan Çekiç'e linç girişimi!

Yeni Akit Gazetesinin ''Örtü düşmanlığı genlerine işlemiş '' manşetiyle 8 Ocak 2013 Salı  günlü sayısında  hedef gösterdiği

Maltepe  Üniversitesi  Öğretim Üyesi,  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi  dersi hocası   Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç hakkında  Üniversite  rektörlüğü tarafından  ''Sorduğu soruların dersle kesinlikle uyumlu olmadığı ve ilgisiz olduğu kanaati '' ile   soruşturma başlatıldı.

*************************************************
Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç'in kişisel facebook sayfasında konuya ilişkin bugün yaptığı açıklama ise şöyle;

''Dostlarım,

Akit gazetesinin beni hedef gösteren yayını bugün de sürdü. Rektör Bey de verdiği demeçte benimle ilgili soruşturma başlattığını gazeteye bildirmiş. Üstelik sınavda sorduğum soruların "bilimsel olmadığı" kanısına da vardığını söylemiş. Bu beyan doğruysa, nefretle karşıladığımı belirtiyor ve sorduğum soruları burada ilan ediyorum. Maltepe Üniversitesi bir medrese midir, yoksa gerçekten üniversite midir, bunun şimdi belli olacağı anlaşılmıştır. Bana yönelik ithama en iyi cevabı, bugünkü, o sınıfta beni dinleyen öğrencilerimin ve mezun ettiğim öğrencilerin Rektörlüğe gönderecekleri e-mail yanıtlarıyla vereceğine inanıyorum.

Maltepe, Atatürk'ün de, Cumhuriyetin de Kalesidir ve düşmeyecektir. Sevgiyle kalın.

Orhan Çekiç''


İŞTE BENİM SINIFIM!!!!!!!!

orhan_cekic_maltepe_universitesi1

*********************************************************************************************
Çekiç hakkında açılan yersiz soruşturmanın sona erdirilmesi için öğrencileri tarafından  imza kampanyası başlatıldı.

Değerli Bilim İnsanı ve Aydınımız Sayın Orhan Çekiç'i  desteklemek için; Tıklayınız!

*******************************************************
Öğrencilerinin yaptığı yorumlardan bazıları;

Burnumun ortasinda yumruk yemiscesine bir sizi var... Canim aciyor. Siz bana kalan tek ovuncsunuz universite yillarimdan. Yilmayin ve sakin yikilmayin size ihtiyacimiz var. Siz uykuya cekilirseniz biz oluruz unutmayin. Kalkan gibi yaninizdayiz Sayin Hocam Onunuzde saygiyla egiiyor ellerinizden opuyorum:-( Didem Bozkurter

Orhan Cekic ve konuşmasını dinleyen öğrenciler..yarısı erkek,yarısı bayan desek,o bayanların da yarısı "türbanlı"..hepberaber,dikkatle dinliyorlar Hocalarını..Ve Hocaları,hiç te "türban düşmanı" gibi durmuyor..anlatıyor,anlatıyor,anlatıyor..Ama bağlı bulunduğu rektörlük,sorduğu sorulardan biri için,Orhan Hoca'ya soruşturma açıyor,Akit Gazetesi de Orhan Hoca'yı iki gündür "türban düşmanı" olarak hedef gösteriyor..Garip diyeceğim,ama uzun bir süredir ülkemde olan "hiçbirşeye" şaşırmıyorum,hayret etmiyorum,garipsemiyorum..işte esas acı olan da bu.. Mustafa Özer

Yeni Akit gazetesi bugünkü sayısında katıksız kemalist ve ödün vermez Kuvva-i Milliyeci öğretim görevlisi Orhan Cekic'i hedef göstermiş. Bizler sonuna kadar hocamızın arkasındayız. Yılmaz Özdemir

Sevgili Orhan Hocam.. Sizin ne kadar aydın ve aynı zamanda ne kadar dindar bir insan ve öğretmen olduğunuzu yakinen bilen biriyim. Dindarlıktan kastım, sizin dini inançlarınıza bağlı biri olup, bunu insanlarla olan ilişkilerinizde ön plana çıkarmamanızdır. Ki, bazı insanların, kendini dindar sanıp da yaşantılarının her alanını dinle yoğurup, bunun sonucunda farkında olmadan kendilerine ve başkalarına zarar verdikleri bir yaşam biçimini, ben sizin gibi nadide öğretmenlerimden öğrendiğim biçimiyle "dincilik" olarak adlandırıyorum. Keşke herkes bilgi anlamında bu kadar aydınlanmış olsa da, "DİN"in kamusal alandan çok ayrı bir yerde düşünülmesi gerektiğinin, onun sadece "İNSANLARIN İNANÇLARI" ile ilgili manevi bir alana ait olduğunun bilincine herkes varabilmiş olsa.. Bu anlamda, bizim ülkemizde neden LAİKLİĞİN çok önemli olduğunu ve LAİKLİK SONRASI bizim bu ülkede neleri kazandığımızı, keşke herkes farkedebilse.. Hatta laikliğin sadece "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olması" anlamına gelmediğini, "devlet işlerinin aynı zamanda insanlar için zararlı olan örf, ahlak, adet gibi bir takım kültürel normlardan da arınması gerektiği" anlamına geldiğini, keşke herkes bilebilse.. Vurgulamak isterim ki, ben bu kültürel normların sadece insanlar için zararlı olanlarını kastediyorum. "Başörtüsünü başına takamadığı için, bir doktorun, avukatın, vb. meslek sahibi kimselerin işini yapmaması" ya da "namus uğruna birinin bir diğerini öldürmesi" gibi.. Ama ben kendimi çok şanslı hisseden öğrencilerinizden biriyim ki, bu bilgilerin neden önemli olduğunu, 2005-2006 yıllarında zevkle dinlediğim TARİH derslerinizde "SİZ"den, öğrenmiş biriyim. Ve Sizin: "Bu dersler sayesinde birini kazansak, bize yeter" deyişinizi de hiç unutmam. Keşke bu yazıları bilgisizce yazan insanların başında da, SİZ ve Sizler gibi öğretmenleri olsaydı da, bugün bu insanlar da daha farklı düşünüş, inanış ve yaşayış biçimlerine sahip olabilselerdi. Ama Siz, "Sizin anlattıklarınız sayesinde, birini kazansanız" SİZE gene yeter, Hocam.. O yüzden ben diliyorum ki, bu yazıyı yazan bu ve bu zihniyetteki insanların beyinleri de bir gün SİZ ve Sizler gibi insanların sayesinde aydınlanır. İnşallah bir gün onlar da, bu şansı hayatlarında bir kez olsun yakalarlar. O zaman anlayacaklardır.. Ayşe Betül Hikmel

Bir orhan hoca kalmıştı... Açık ve net söylüyorum Orhan Cekic hocam okuldan giderse Y.lisans öğrencisi olmama rağmen Maltepe üniversitesindeki eğitim hayatıma son vereceğim... Onur Uyar

Hocam belli ki bir zamanlar bize cagdasliktan ozgurlukten bahseden kurum simdi kendine baska degerler edinmis ama uzulmemelisiniz cunku altinin degerini ancak kuyumcu anlar biz sizin nasil bir hoca oldugunuzu biliyoruz ve unatanlara da hatirlatiriz o okula cok rektor gelir muhakkak onemli olan ogrencilerinin gozunde ki gonlunde ki yeri yazik bizimkisi simdiden kaybetmis Hulya Er Özel

Hocam siz suçlusunuz AKP ye boyun eğmediğiniz için hocam siz suçlusunuz vatanı satanlara buyurun demediniz hocam siz suçlusunuz makam ugruna eğilmediniz HOCAM SİZ SUÇLUSUNUZ SADECE ATATÜRK Ü BİZDEN DAHA ÇOK SEVDİNİZ. Volkan Ünlü

Yalan haberi bari destekli atın... Orhan Cekic Hocanın derslerine katılmamış olsam bu habere bu kadar çok gülmezdim... Özge Perdahlı

Üniversitede sadece 1. sınıfta dersini aldığım keşke daha çok dersi olsaydı dediğimiz ve dersi anlatışıyla işleyişiyle savunduklarıyla adını hiçbir zaman unutturmayan hocama üniversitemin verdiği tepki... Böyle kişileri, böyle hocaları kaybetmemek için elinizden geleni yapmanız gerekirken şu an yaptıklarınızdan utanın!!!  Hocam Orhan Cekic, Atatürk'ü önce kendi irademizle sonra da sizlerin sayesinde benimsediğimiz için size sonsuz teşekkür ederim. Yapılan bu çirkin olayı şiddetle kınıyorum. Elvin Akı

Yrd. Doç. Dr. ORHAN ÇEKİÇ Maltepe Üniversitesinin en büyük gururudur! Ama ne yazık ki bugün böyle bir değer görmezden geliniyor. Orhan Hocamızın nasıl çağdaş ve aydın bir insan olduğunu, onun bize yıllarca neler öğrettiğini dersini alan hatta almayan öğrencilerin bile amfileri nasıl doldurduğunu o üniversitedeki herkes çok iyi biliyor.

Değerli Hocamız Orhan Çekiç'e yapılan bu haksızlığın bir an önce son bulmasını istiyorum!! Maltepe Üniversitesi önce kendini sorgulasın gerçekten düşüncede özgür, eğitimde çağdaş mı acaba diye? Esra Dönmez

Unutmadik Hocam sizin soz de ermeni soykirimi icin tek basina mucadelenizi.Toplanan binlerce ermeniye tek basiniza direnisinizi.Malesef Hocam Turkiye degisiyor Turkiye karanliga surukleniyor,Ataturk ilke ve inkilaplarinin izleri yavas yavas sinsice siliniyor.Sizi engel gorenler de iftara ile bertaraf olma yoluna gidiyorlar.Orhan Cekic gibi isimler bu ulkenin gizli kahramanlaridir ve biz herzaman yaninizdayiz.Saygilar Orcun Topaloglu

Orhan Cekic ve türban düşmanlığı ??? bu sefer rektörlük sınıfta kaldı..bakalım sırada kim var ??? Hocam sizi seviyoruz,keşke bizim sizi sevdiğimiz kadar,bu soruşturmayı açanlar sizi "anlamış" olsalardı..YAZIK ...
Mustafa Özer

Hocam lütfen üzülmeyin biz sizin bize neler öğrettiğinizi, hasta halinizde bile nasıl emek verdiğinizi bilen insanlarız. Size yapılan bu çirkinliği kınıyorum. Arkanızda sizi seven öğrencileriniz olduğunu unutmayın.Bizim için değerlisiniz. Yanınızdayız.. Melda Çiçekli

Hocam, 19 Yıllık eğitim hayatım boyunca gördüğüm derslerin sayısını hatırlayamam bile; ama bir tek ders var ki öğretmeninin tek bir cümlesi bile aklımdan çıkmadı. Yıllar geçse de, yine çıkmaz. Çünkü hocam, o derse siz girerdiniz. Rahatsız olduğunuz zamanlarda da, en yoğun olduğunuz zamanlarda da yine siz, bir gün olsun bizi o derste hiç yalnız bırakmadınız. Kalbimdeki Atatürk sevgisi sizinle perçinlendi, ülke sevgisi sizinle perçinlendi. Biz sizde gördük hocam; öğrenci sevgisini, aynı zamanda biz size bu kadar saygı duyarken sizin de öğrencilerinize ne kadar saygı duyduğunuzu. Ömrümde ders çalışmayı hiçbir zaman sevememişken, bir tek sizin dersinize çalışmaktan çok fazla keyif aldım. Çünkü o da sizden dolayıydı. En başta size olan saygımdan ve anlattıklarınızın gerçekten ülkemiz ve şahsımız adına bilmemiz gerektiğine inanmamdandı. Siz her koşulda bize saatlerinizi hevesle ve aşkla harcarken; benim şahsım adıma başka bir yol izlemem zaten mümkün değildi. Her dersin ardından eve nasıl heyecanla gelip, anlattıklarınızı aynen aileme anlattığımı da ben biliyorum. Hala daha yeri geldiğinde aynı şekilde gururlanarak hocam olduğunuzdan bahsettiğimi de. Şimdi bu yaşanılan olaylar sizi ne kadar üzüyorsa, emin olun aynı üzüntüyü ben de duyuyorum. Ne yazık ki; kim ki içinde Atatürk sevgisi taşıyan, kim ki içinde aydınlığı taşıyan, kim ki doğruyu ve bilgeliği savunan, sırayla susturulmaya çalışılıyor. Ama inanıyorum ki, her karanlığın sonu aydınlık. İnanıyorum ki hocam, gün gelecek bu üstümüze örtülmeye çalışılan karanlığı da bu kadar genç yürek ve en başta sizinle dağıtacağız. İyi ki varsınız hocam. İyi ki sizin öğrenciniz olma şerefine erişmişim. Saygılarımla. Ceren Özlem Talınlı

"Kargalar gülistanı işgal ettiklerinde bülbüller siner ve susar." demiş Mevlana ama ne güzeldirki siz hiç bir zaman susmadınız, hiçbir zamanda susturulamayacaksınız, merak etmeyin hocam, sizin yetiştirdiğiniz aydın gençler olarak bizde susmayacağız, siz hiçbir zaman insanların özgür düşüncelerine etkide bulunmamızı öğretmediniz bize, tersine köleleştirilmeye çalışan beyinlere dur demeyi öğrettiniz, bunu anlayamayanlara acıyorum, sizi seviyorum hocam, lütfen hakkınızda yapılmaya çalışılan saçmalıkları umursamayınız, siz her şekilde aydınlığınız yayacaksınız çevrenize, buna kimse mani olamaz!!! Devrim I. Dinç

Hocam siz Atatürk'ün bu söylemini dikkate alın,diğerlerine gülün geçin,saygılar... ''Büyüklük Odur ki  şu veya bu yoldan bir takım kimselere kendinizi beğendirmek hevesine düşmeyiniz, bunun hiçbir kıymeti ve önemi yoktur. Şunun veya bunun sizi yüzünüze karşı gereğinden fazla çok övmesinden kuvvet almaya tenezzül etmeyiniz. Büyüklük odur ki; hiç kimseye eğilmeyeceksin, hiç kimseyi aldatma- yacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, önüne sonsuz engeller yığacaklardır. Kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin…'' Özgün Özbey

*******************************************************

Soruşturmaya konu olan sınavda sorulan sorular;

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ

2012-2013 Güz Dönemi Final Sınavı


S.1. Laik bir devlette “yönetenler “ yönetme erkini nereden alırlar?

a. Kendi güçlerinden. b. Hanedan geleneğinden. c. Seçimlerden d. İlahi bir kaynaktan. e. Ordudan.

S.2. Aşağıdaki sorularda doğru şıkkı işaretleyiniz:

a.Laik bir devlette “yönetilenler” her türlü din ve vicdan özgürlüğüne sahiptir. b. Laik devlet dinsizdir. c.Laik devlette halk din baskısı altındadır. d. Bir insan hem laik, hem Müslüman olamaz.

e.”Laik” sözcüğü “din adamı” demektir.

S.3 Aşağıdaki sorularda doğru şıkkı işaretleyiniz:

a. Laik devlette din, kamu hizmeti sayılmaz. b. Din adamlarına hazineden maaş ödenmez.

c. Din adamları sosyal hizmetlerden yararlanamaz. d.Devlet mabet yapmaz. e. Hepsi

S.4 Doğru şıkkı işaretleyiniz:

a. Laik devlette yurttaşların din ve vicdan özgürlüğünün teminatı devlettir.

b. Yurttaşlar, verilen bu özgürlükleri “yasalar çerçevesinde” kullanır.

c. Hangi dinden olursa olsun, yurttaşlar yasalar önünde eşittir.

d. Kişi özgürlüğü, diğer kişinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. e. Hepsi.

S.5 Laik devlet kişi özgürlüğünden yanaysa, neden öğrencinin başörtüsüyle uğraşıyor?

a. Bazı kamusal alanda, kişilerin nasıl giyinecekleri kararname, tüzük, yönetmelik veya yasayla önceden belirlenmişse, kişi buna uymak zorundadır. b. Bu keyfi bir davranıştır. c. Okul yönetimi böyle bir karar almış olabilir. D. Hepsi. E. Hiçbiri.

S.6 Osmanlı Devleti’nde toprak düzeninin bozulması, günümüzdeki feodal yapıya nasıl yansımıştır?

a. Feodal yapı güçlenmiştir. b. Feodal yapı ortadan kalkmıştır. c. Toplumda burjuva sınıfının doğmasına yol açmıştır. d. Toplumda köylü sınıfının doğmasına yol açmıştır. e. Hiçbiri.

S.7 Batı’daki bilimsel ve teknolojik gelişme neden Osmanlı Devleti’nde sağlanamadı?

a. Eğitim kurumu olan medreseler yetersiz kaldı. b. Gerici kesim her yeniliğe karşı çıktı.

c. Dinsel ağırlıklı eğitim, çağın gereklerini karşılamaktan uzak kaldı. d. Hiçbiri. e. Hepsi.

S.8 Coğrafî keşiflerin gelişmesi, Osmanlı ekonomisi üzerine nasıl etki yapmıştır?

a. Ekonomi gelişmiştir. b. Osmanlı ticaret yolları büyük önem kazanmıştır. c. Osmanlı ticaret yolları önemini kaybetmiştir. D. İpek Yolu’nun önemi daha çok artmıştır. E. Hepsi.

S.9. Osmanlı Devleti’nin fethettiği topraklarda uyguladığı “dinsel hoşgörü”

a. Fetihleri kolaylaştırmıştır. b. Milliyetçilik duygularını arttırmıştır. c. Etkisi olmamıştır. d. Hepsi. E. Hiçbiri.

S.10 Sened-i İttifak ne demektir? a. Padişah II. Mahmud’un Galata Bankerlerine verdiği senet. b.Padişahın ayanları resmen tanıdığını ifade eden, karşılıklı imzalanmış mutabakat metni. C.Üzerindeki yazılı meblağ konusunda mutabakat sağlanmış olan senet. d. Hepsi. E. Hiçbiri.

S.11 Geniş anlamda “Nizam-ı Cedit” ne demektir?

a. Devletin askerî, idarî, sosyal ve ekonomik tüm alanlarda yaptığı ıslahatlar.

B. Devletin askerî alanda yaptığı ıslahat. C. Ülkede yeni düzeni sağlamak üzere polis teşkilatının kurulması. D. Danıştay ve Yargıtay’ın açılması. E. Hiçbiri.

S. 12 Kamu görevlilerinin kavuk, sarık ve benzeri başlıkları takmasını yasaklayan; erkek memurların pantolon, uzun ceket , gömlek giyip, kravat takmasını şart koşan ilk Türk devlet adamı kimdir?

a. Atatürk, b. İsmet İnönü, c. Sultan II. Abdülhamit. D. Sultan II. Mahmut. E. Sultan III. Selim.

S.13. Devlet başkanlarının resimlerinin tüm devlet dairelerinde, okullarda ve dış temsilciliklerde duvarlara asılması geleneğini başlatan ilk Türk devlet adamı kimdir?

a.Atatürk, b. Celal Bayar c. Sultan II. Mahmut, d. Sultan III. Selim, e. Sultan II. Abdülhamit.

S.14. Matbaanın Osmanlı Devleti’ne getirilmiş olmasının etkileri neler olmuştur?

a. Bilgi daha hızlı yayılmıştır. B. Kitap okuyanların sayısı daha çok artmıştır. C. Elle kitap yazma işi giderek yok olmuştur. D. Hiçbiri. e. Hepsi.

S. 15. Tanzimat Fermanı’nın getirdiği yeni düzen, neden bekleneni veremedi ?

a. Yeni düzenlemelerin yanı sıra eskisi de muhafaza edildi. B. Azınlıklar edindikleri haklardan daha fazlasını istemeye başladılar. C. Yabancılar, daha çok hak için müdahalelerini arttırdılar. D. Hiçbiri. e. Hepsi.

S. 16. Osmanlı Devleti’nin yaptığı uzun süreli savaşlar nelere mal olmuştur?

a. Devletin ekonomik açıdan zayıflamasına. B. Fetihlerin artmasına. C. Gelirlerin artmasına. D. Hiçbiri e. Hepsi.

S.17 Osmanlı Devleti 1915’te Ermeniler için neden Zorunlu Göç (Tehcir) kararı almak zorunda kaldı?

a. Cephedeki Türk askerini arkadan vurdukları için. B. Rus ordularıyla açıkça işbirliği yaptıkları için.

c. Korumasız kalan Müslüman köylerini basıp, yağma ve katliam yaptıkları için.

d. Kafkas Cephesi’nde savaşan ordunun geri hatlarını vurdukları için. E. Hepsi.

S. 18 Tehcir olayının bir soykırım olmadığı nasıl anlaşılır?

a. Ölülerin “sayısına” bakılarak. B. Tehcirin “maksadına” bakılarak. C. Gidilen yerin “yaşam koşullarına” bakılarak . d. Alınan “tedbirlere” bakılarak. E. Hiçbiri.

S.19 Ermenilerin tüm dünyada andıkları “24 Nisan olayları” nedir?

a. Tüm Orta Anadolu’da o gün Ermeniler katledilmeye başlandı. B. İstanbul’da 245 Ermeni ileri geleni tutuklandı ve Anadolu’ya gönderildi. C. Ermeni Patrikhanesi kapatıldı. D. Hepsi. E.Hiçbiri.

S.20 Soykırım yaptıkları iddiasıyla Malta’ya sürülen Türk yetkililerin akıbeti ne oldu?

a. İngiltere’de kurulan Harp Divanı, tüm tutukluları suçsuz buldu ve hepsini serbest bıraktı.

b. Tutukluların hepsi Hindistan’a gönderildi. C. Tutuklular esir kamplarına gönderildi.

d. Hiçbiri. e. Hepsi BAŞARILAR DİLERİM.

SÜRE: 25 dakika Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç

ANAHTAR:1. C 2. A 3. E 4. E 5. A 6. A 7. E 8. C 9. A 10. B 11. A 12. D 13. C 14. E 15. E 16. A   17. E 18. B 19. B 20. A

Talia ALPASLAN - 10 Ocak 2013 - Haberinyeri.net
http://www.haberinyeri.net/akit-hedef-gosterdi-rektor-kanaat-kullandi-148514h.htm

Yazarlar

Partly cloudy

16°C

Istanbul