haluk dural2

Aziz Türk Milletinin Tüm Kadınlarına...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Basın Açıklaması..

Ülkemizde gericiliğin her zaman kadının bağımlılığını istediğini ve onu daha da bağımlı hale sokmaya çalıştığını iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği özel ve hukuksal önem, ülkemizde kadın mücadelesine yadsınamaz bir ivme sağlamıştır.

Bizim kadınımız bilmektedir ki, kadının mevcut koşullardan kurtulması; ulusal bağımsızlığın sağlanması ile kadını kurtarıcı yapmakla, kadını toplumsal ülkü ve görev sahibi etmekle, erkeklerin de gerici sistemin baskısından kurtulmasıyla mümkündür.

Bugün Vatan topraklarımız paramparça edilmeye,

Milletimiz etnik kökenlere, mezheplere, mezhep içi uygulama ve inanış farklılıklarına göre ayrıştırılmaya,

Oy verdiği siyasi partilere, giyim kuşamına, çocuklarının gittiği okullara, günlük yaşama alışkanlıklarına göre kutuplaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda yaşamak zorunda bırakıldık.

Yeniden birliğimizin ve dirliğimizin sağlanacağı, Türk gelenek ve göreneklerine uygun şekilde kadının toplum içindeki eşit ve saygın konumunu geri kazanacağı, canının, malının, toplumsal ve hukuksal düzlemde garanti altında olacağı,

Millî birliğimiz sağlanarak, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet değerlerimizin toplumsal yaşamımızda tamamen egemen olacağı günlerin yakın olduğu inancı ile "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutluyor, emperyalizme karşı kazandığımız İstiklâl Harbimizde şehit ve gazi olan kadınlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Saygılarımızla,

Halûk DURAL – 08 Mart 2017