ataturk225

Milli Merkez Basın Açıklaması

Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü naçiz bedeninin ebediyete intikalinin 78. yılında anıyoruz.

Batılı emperyalistlerin mazlum uluslara biçtiği kadere, sömürgeleştirmeye başkaldıran, ezilen Dünyanın İlk Bağımsızlık Hareketini gerçekleştiren, Türk ulusunu “emperyalizm ve kapitalizm tahakkümünden ve zulmünden kurtararak, irade ve hâkimiyetin hakiki sahibi” kılan, Ortaçağ karanlığını yırtıp toplumumuzu aydınlığa kavuşturan, Mustafa Kemal Atatürk’ün bedensel varlığının aramızdan ayrılışının 78. yılındayız.

Günümüzün "ahvâl ve şeraiti" içinde dahi, ulusal uyanışı gerçekleştirip, “Millî Cephe”yi kuracak ve ulusumuza dayatılan "Büyük Ortadoğu Projesini" yırtıp Sevr'in yanına, tarihin çöplüğüne atacağız. Kemalist Devrimi yeniden inşa edeceğiz. Kemalist Cumhuriyeti, etrafını saran ayrık otlarından temizleyeceğiz. Her kim ne yaparsa yapsın, bizlere padişaha kul olma yerine, bağımsız ulus ve özgür vatandaş olma bilinci aşılayan yüce önderimize duyulan, sevgi ve saygı sonsuza kadar yaşayacaktır. Onun ilke ve devrimleri, AB-D emperyalizmine karşı direnen tüm uluslara da örnek olmaya devam edecektir.

Emperyalizme karşı ilk ulusal kurtuluş hareketini gerçekleştiren, Müslümanların namusunu, ezilen halkların onurunu kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamızı engellemeye kalksalar da aklımızdan, kalbimizden ve gönlümüzden silemeyecekler.

Kalbimizin durduğu bugün 10 Kasım'da O’nu saygı ve hasretle arıyor ve anıyoruz.

Millî Merkez Genel Sekreteri
Haluk DURAL – 09 Kasım 2016